Kluedu.if.ua

КЛУбовецька ЗОШ І-ІІІ ступенів

Get Adobe Flash player

Середня освіта – Освітній портал «Педагогічна преса»

Нашій церкві - 112 років

Свято Покрови в церкві Покрови


 

 

 

 

 

 

 

 

14 жовтня в селі Клубівці святкували 112-ий день народження церкви Святої Покрови Божої Матері. Службу Божу правили чотири священики. Святкова програма празнику була така: спочатку Служба Божа, потім Панахида за душі полеглих воїнів-захисників України, Акафіст до Пресвятої Богородиці, миропомазання та освячення води, яке вібувалося на церковному подвір'ї.

 

 

 

 

 

 

 

 

 У церкві було багато людей, особливо дітей. Бог з мамою Марією дуже тішилися напевно. Свято було емоційне. Отці вітали нас, сміялися, жартували. Хор дуже гарно співав, особливо після Святого Причастя. Людям приємно чути таку гарну духовну мелодію. Це свято підняло всім настрій, бо кожен бачив своїх ближніх та знайомих.

Є багато гарних фотографій з свята Покрови у нашій церкві, їх зробила Людмила Палагіцька.

   Мені свято сподобалося, особливо кроплення свяченою водою. Хоча гарним було все. З Богом все гарне, найкращого нема.

Анастасія ПАЛАГІЦЬКА, 5 клас 

Читаємо Біблію. Покров Пресвятої Богородиці

Апостол Гал. 1, 11-19.

11. Звістую вам, брати, що Євангелія, яку я вам проповідував, не є за людською мірою; 12. бож я її не прийняв, ані навчився від людини, лише – через об’явлення Ісуса Христа. 13. Ви чули про мою поведінку колись у юдействі, про те, як я несамовито гонив Божу Церкву та руйнував її. 14. Я перевищував у юдействі багатьох ровесників з мого роду, бувши запеклим прихильником передань моїх предків. 15. Та коли той, хто вибрав мене вже від утроби матері моєї і покликав своєю благодаттю, 16. зволив об’явити в мені Сина свого, щоб я проповідував його між поганами, то я негайно, ні з ким не радившись, 17. ані не подавшися в Єрусалим до тих, що були апостолами передо мною, пішов в Арабію, а потім знову повернувся в Дамаск. 18. По трьох роках по тому пішов я у Єрусалим відвідати Кифу і перебув у нього п’ятнадцять день. 19. А іншого з апостолів я не бачив, крім Якова, брата Господнього.

Євангеліє Лк. 7, 11-16.

11. Потім пішов у місто, що зветься Наїн, а з ним ішли його учні й сила народу. 12. Коли ж вони наблизились до міської брами, якраз виносили мертвого сина, єдиного в матері своєї, що була вдовою; і було з нею досить людей з міста. 13. Побачивши її, Господь зглянувся над нею і сказав до неї: “Не плач.” 14. І приступивши, доторкнувсь до мар, і ті, що несли, зупинились. Тоді Ісус сказав: “Юначе, кажу тобі, встань!” 15. І мертвий підвівся і почав говорити. І він віддав його матері. 16. Страх огорнув усіх, і вони прославляли Бога та й говорили: “Великий пророк устав між нами”, і: “Бог навідався до народу свого.”

Апостол Євр. 9, 1-7

1. Перший завіт мав також свої установи щодо служби і святиню земну. 2. Споруджено бо перший намет, де були світильник, стіл і хліби появлення: він зветься «Святе». 3. За другою ж завісою був намет, званий «Святе Святих», 4. із золотим жертовником для палення пахучого кадила та кивотом завіту, цілковито покритий золотом; в ньому був золотий посуд з манною, розцвіле жезло Арона й таблиці завіту. 5. А зверху над ним херувими слави, що крильми отінювали віко. Але про це не час тепер говорити докладно. 6. І при такому влаштуванні всього цього в перший намет увіходять завжди священики, виконуючи служби, 7. в другий – раз на рік – лиш архиєрей, і то не без крови, що її він приносить за свої і людські провини.

Євангеліє Лк. 10, 38-42; 11, 27-28.

38. Коли ж вони були в дорозі, він увійшов в одне село, і якась жінка, Марта на ім’я, прийняла його в хату. 39. Була ж у неї сестра що звалася Марія; ця, сівши в ногах Господа, слухала його слова. 40. Марта ж клопоталась усякою прислугою. Наблизившись, каже: “Господи, чи тобі байдуже, що сестра моя лишила мене саму служити? Скажи їй, щоб мені допомогла.” 41. Озвався Господь до неї і промовив: “Марто, Марто, ти побиваєшся і клопочешся про багато, 42. одного ж потрібно. Марія вибрала кращу частку, що не відніметься від неї.” 27. Коли він говорив це, жінка якась, піднісши голос з-між народу, мовила до нього: “Щасливе лоно, що тебе носило, і груди, що тебе кормили.” 28. А він озвався: “Справді ж блаженні ті, що слухають Боже слово і його зберігають.”

Читаємо Біблію. Неділя 7 жовтня. Читайте тут...

 

4352082
Сьогодні
Вчора
Цей тиждень
Минулий тиждень
Цей місяць
Минулий місяць
All days
4407
5745
16298
4297905
102129
149077
4352082

Ваш IP: 54.163.22.209
Server Time: 2018-11-21 19:02:09
Счетчик joomla